نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی هوشمند

بازاریابی هوشمند (Intelligent Marketing) فرآیند گردآوری و استفاده از اطلاعات و داده‌های مرتبط با تصمیم‌های بازاریابی یک شرکت است. این شیوه از هوش بازاریابی برای تصمیم گیری دقیق و هوشمندی رقابتی الزامی است.

بازاریابی هوشمندانه بر بینش عملی مرتبط با تجزیه و تحلیل مخاطب، تحلیل سوات، تحلیل رقبا، تحقیقات بازاریابی، و تحلیل وب متمرکز است. شرکت‌ها از داده‌های به دست آمده از بازاریابی هوشمند برای تعیین فرصت بازار برای فرموله کردن کمپین‌های بازاریابی برای بهینه سازی حضور، آگاهی از برند و تعداد فروش کسب‌وکارها استفاده می‌کنند. این یک جنبه حیاتی برای درک بهتر وضعیت بازار است.

تعریف بازاریابی هوشمند

بازاریابی هوشمند به عنوان فرآیند گردآوری و پیاده ‌سازی اطلاعات داده‌ محور برای تدوین راهبرد‌های بازاریابی مؤثر برای کسب‌وکارها به منظور بهینه ‌سازی سرنخ‌های ایجاد شده و تبدیل‌‌ها از بازارهای هدف تعریف می‌شود.

داده‌های مذکور اطلاعاتی در مورد مشتری هدف، روندهای بازار و غیره است که به تصمیم گیری شرکت مربوط می‌شود. بازاریابی هوشمند می‌تواند به سوالات زیر پاسخ دهد:

  • شرکت باید منابع خود را به کجا اختصاص دهد؟
  • یک کسب‌وکار یا شرکت باید سعی کند در کدام بازار هدف بعدی نفوذ کند؟
  • آیا الگو هایی در مورد ترجیحات خرید بهترین مشتریان وجود دارد؟
  • چه نوع محصولات یا خدماتی را می‌توان برای مشتریان فعلی به بازار عرضه کرد؟
  • کدام بخش‌های جمعیتی برای محصولات جدید و موجود مناسب تر است؟
  • مقاله بازاریابی بودجه بازاریابی چیست و چگونه می‌توان آن را ایجاد کرد؟

اکنون کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت می‌تواند در زمینه بازاریابی نیز اثربخش باشد. برای نمونه مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر هوش مصنوعی به کسب‌وکارها توانایی شناخت بهتر بازار را می‌دهد. بازاریابی هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

بازاریابی هوشمندانه در مقابل تحقیقات بازار

هم بازاریابی هوشمند و هم تحقیقات بازاریابی برای شرکت مهم هستند. آنها به ارائه درک بازار برای توسعه راهبرد‌های بازاریابی کمک می‌کنند. بازاریابی هوشمند بر گردآوری داده‌های کلی از بازار متمرکز است، از این رو هدف آن صرفاً بر شرکت متمرکز است.

در حالی که، از سوی دیگر، هدف تحقیقات بازاریابی کسب بینش در مورد ترجیحات مشتری است. تمایل بیشتری به یادگیری چیزهای کلیدی در مورد فرآیندهای تحقیقاتی خریداران و عواملی دارد که بر تصمیمات خرید آنها تأثیر می‌گذارد.

هر تصمیمی که توسط یک شرکت گرفته می‌شود همیشه باید توسط داده‌ها و آمار پشتیبانی شود. تجزیه و تحلیل داده‌ها به مدیریت بینشی از وضعیت بازار همراه با روندها و رفتار مصرف کننده می‌دهد. از این رو در نظر گرفتن همه این موارد در هنگام طراحی یک راهبرد به شرکت کمک می‌کند تا از مزیت رقابتی برخوردار شود.

بنابراین، رهبران، مدیران یا بازاریابان کسب‌وکار که خواهان دقت بیشتر در تصمیم ‌گیری‌های مربوط به کسب‌وکار و بازاریابی هستند، به هوشمندی نیاز دارند.

ابعاد بازاریابی هوشمند

۱. رقبای هوشمند
رقبای هوشمند تمام داده‌‌های مرتبط رقبا را گردآوری می‌‌کند تا از آن در طراحی راهبرد بازاریابی استفاده کند. همچنین، در این فرآیند، لازم است یک تحلیل SWOT از شرکت خود برای درک موقعیت فعلی آن انجام شود. پس از ارزیابی شرکت خود، استفاده از قدرت و فرصت‌های بازار آسان تر می‌شود.

۲. محصول هوشمند
پس از تجزیه و تحلیل رقابت خود در بازار، بررسی محصول یا خدمات خود ضروری است. هدف بهینه سازی کیفیت محصول برای برآورده کردن انتظارات مشتری است. برای تولید محصول فیزیکی، بررسی فرآیند تولید ضروری است.

۳. درک بازار
برای عملکرد موفق یک شرکت، شناخت بازار مهم است. پس از تولید محصول، شرکت باید تحلیل کند که آیا در بازار هدف سودآور خواهد بود یا خیر.

۴. درک مشتری
درک مشتری جنبه اصلی ایجاد و گسترش کسب‌وکار است. دانستن الگوی خرید، ترجیحات و دلایل خرید مشتری برای جایگزینی محصول خود با رقیب بسیار مهم است. شرکت برای اینکه رهبر بازار باشد، باید مشتری را از محصولات یا خدمات خود راضی کند. همه اینها زمانی حاصل می‌شود که بتوان بازار را به طور کامل تحلیل کرد.

اهمیت و ضرورت بازاریابی هوشمند

بازاریابی هوشمند به بهبود میزان موفقیت هر کسب‌وکار یا شرکت کمک می‌کند. از طریق ابزار موثر گردآوری داده ها، یک شرکت می‌تواند مشتری و بازار مبتنی بر تقاضا را بهتر درک کند. در زیر برخی از اهمیت‌های هوشمندی در بازار آورده شده است.

۱. شناخت بازار
گردآوری اطلاعات بازاریابی از طریق روش‌های مختلف به شرکت اجازه می‌دهد تا درک بهتری از بازار به دست آورد. این به ارائه بینشی در مورد تقاضای بازار، روند، رفتار مصرف کنندگان و موقعیت رقبا کمک می‌کند. اینها داده‌های ارزشمندی هستند که به شرکت اجازه می‌دهد به بازار نفوذ کند.

۲. درک روند بازار
بازاریابی هوشمندانه به شرکت اجازه می‌دهد تا روندهای بازار را بشناسد. بر این اساس، یک شرکت می‌تواند محصولات مورد تقاضا را تولید کند. اطلاعات به دست آمده در مورد روند بازار را می‌توان برای ساخت محصولات آنها بر اساس ترجیح آنها مورد استفاده قرار داد.

۳. درک بهتر مشتری
یک تجارت برای مشتری وجود دارد، و برای بقا در بازار، درک نیاز مشتری هدف بسیار مهم است. هوشمندی در بازار به یک کسب‌وکار اجازه می‌دهد تا بینشی در مورد الگوها، رفتار و تقاضای مشتریان به دست آورد. همه این اطلاعات برای طراحی محصولی که انتظارات مشتری را برآورده می‌کند ضروری است.

۴. مروری بر عملکرد رقیب
برای جلوتر ماندن در رقابت، کسب‌وکار باید عملکرد رقیب را به دقت زیر نظر داشته باشد. گردآوری اطلاعات در مورد رقبا برای دستیابی به موقعیت برتر در رقابت حیاتی است. داده‌‌های گردآوری ‌شده همچنین می‌‌تواند برای اصلاح محصول و تدوین راهبرد‌ هایی برای به دست آوردن سهم منصفانه در بازار مورد استفاده قرار گیرد.

۵. ارزیابی محصول
انجام نظر سنجی‌های بازاریابی هوشمند به شرکت کمک می‌کند تا محصول خود را از دیدگاه مشتری بهتر درک کند. بر این اساس می‌توان با توجه به تقاضا در بازار تغییرات لازم را ایجاد کرد.

گردآوری داده‌ها را برای بازاریابی هوشمند

روش‌های مختلفی وجود دارد که از طریق آنها یک بازاریاب می‌تواند داده‌های مربوطه و مورد نیاز شرکت را گردآوری کند. در زیر برخی از روش‌ها آورده شده است.

۱. پرسشنامه آنلاین، حضوری، تلفنی، پستی و غیره

۲. استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل

۳. نظرسنجی

۴. گروه کانونی

۵. آزمایشات میدانی
بازاریابی هوشمندانه بخشی از اطلاعات است که برای شرکت معنادار و مهم است. استفاده از ابزارهای تحلیلی مختلف به استخراج اطلاعات یا داده‌های مرتبط ضروری برای درک موقعیت و پیشرفت شرکت کمک می‌کند. برخلاف پرسشنامه‌ها ، نظرسنجی‌ها بر روی تعیین پاسخ بازار به یک سوال متمرکز هستند. نظرسنجی‌ها به طور کلی نرخ پاسخ بالاتری دارند. دلیل آن این است که می‌توان به سرعت و به راحتی پاسخ داد.

گروه کانونی به مجموعه‌ای از افرادی اطلاق می‌شود که با دقت انتخاب شده‌اند. تا بازار هدف را نمایندگی کنند. از این افراد سوالاتی پرسیده می‌شود که بر اساس آن شرکت بینشی در مورد ادراک، تقاضا و ارزش بازار به دست می‌آورد. داده‌های به دست آمده از طریق گروه کانونی به شرکت در تصمیم گیری کمک می‌کند.

در آزمایشات میدانی از منظر تجاری به شرکت با ارائه نمونه اولیه یا همان نمونه انتخاب شده اشاره دارد. لازم به ذکر است که چنین محصولاتی هنوز در بازار عرضه نشده است. این ابتکار برای درک واکنش بازار به محصول انجام می‌شود. بر این اساس، تغییرات لازم را در محصول قبل از عرضه در مقیاس کامل انجام دهید.

مزایای هوشمندی در بازاریابی

۱. مروری بر بازار
این نوع بازاریابی به کمک داده‌های بازار به شرکت در تصمیم گیری و تدوین راهبرد کمک می‌کند. این شرکت با استفاده از ابزارهای تحلیلی مختلف یک نمای کلی از داده‌های بازار را به صورت بلادرنگ دریافت می‌کند.

۲. حفظ مشتریان
یک شرکت باید بر عملیات و عملکرد خود در بازار نظارت داشته باشد. روندها به سرعت در حال تغییر هستند و این به شرکت بستگی دارد که با این روندها و تغییرات برای حفظ مشتری خود هماهنگ باشد. هوشمندی در بازاریابی به شما کمک می‌‌کند. تا داده ‌هایی را در اختیار شما قرار دهد که به شرکت اجازه می‌‌دهد بینشی از مشتری خود ارائه دهد.

علاوه بر سلیقه و ترجیح مشتری، آگاهی از نارضایتی آنها از محصولات ضروری است. با تمام داده‌های لازم، یک شرکت می‌تواند کیفیت محصول را برای برآورده کردن انتظارات مشتری بهبود بخشد. در نتیجه مشتری را حفظ کند.

۳. بهبود عملکرد فروش
بازاریابی هوشمند داده‌های مرتبطی را در مورد بازار هدف یک شرکت ارائه می‌دهد. با کمک این داده ها، مدیریت می‌تواند راهبرد‌های بازاریابی مختلف را تدوین و اجرا کند. این به بهبود عملکرد فروش کلی شرکت کمک می‌کند.

۴. کسب مزیت رقابتی
رقابت‌های مختلفی در بازار وجود دارد و برای پیشتاز بودن، توجه دقیق به رقبا ضروری است. هوشمندی در بازار به شرکت کمک می‌کند تا بینشی در مورد عملکرد رقبا، روندهای بازاریابی و وضعیت بازار کسب کند. این شرکت می‌تواند از این داده‌ها برای نفوذ و تصاحب سهم منصفانه در بازار استفاده کند.

پایان سخن

بازاریابی هوشمندانه به شرکت کمک می‌کند تا سریعتر و بهتر تصمیم بگیرد. این به کاهش ریسک بازار کمک می‌کند و راهبرد‌های بازاریابی نوآورانه‌ای را ارائه می‌دهد. از طریق بینش و دید کلی بهتر، یک شرکت را قادر می‌سازد تا مزیت رقابتی نسبت به رقبای خود داشته باشد.

یک شرکت می‌‌تواند از ابزارهای تحلیل بازاریابی برای گردآوری بینش مخاطبان استفاده کند. می‌توان میزان کل پاسخ‌های دریافتی از طریق تلویزیون و رسانه‌های اجتماعی را تعیین کرد. بر این اساس، با برنامه ریزی رسانه‌ای برای تصاحب بازار مورد نظر و بهبود نرخ تبدیل پیش بروید.

این نوع بازاریابی برای عملکرد موفق یک کسب‌وکار ضروری است. همچنین به مدیریت کمک می‌کند تا راهبرد‌های مهم بازاریابی و محصول را برای ماندن در رقابت طراحی کند. این مسیر یک نمای کلی از بازار موجود، روندها، رقابت و پتانسیل رشد شرکت خود را ارائه می‌دهد.





:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: